Dekorerade miniburkar

2008-04-05

Hos Minelle finns det söta små plastburkar som bara ropar efter att bli dekorerade med något fint!

Det finns två storlekar, båda är ca 5 cm höga. Den lite större har en diameter på drygt 4 cm och den lilla har en diameter på drygt 2 cm. Locket är av metall.

Jag har gjort två av den lilla burken:

Och 2 av den lite större burken:

På denna har jag klistrat ett svartvitt band, fyllt med utstansade små hjärtan, målat korken med svart hobbyfärg. Sedan har jag lindat cerise floss runt halsen och hängt två minitags från QK där jag skrivit ”Kärlek på burk”

På den här har jag satt ett mönstrat papper runt burken och sedan skrivit ut på skrivare på bling-cardstock ordet ”Mini-apotek”. Korken är målad med brun hobbyfärg och den har fått ett fint turkost band runt halsen. Sedan några turkosa prickar med glitterlim på korken för att fullborda det hela.

Jag älskar grönt, så visst måste en av burkarna bli grön!! Mönstrat papper runt magen och på locket. En liten grön rosett runt halsen förstås. Bården runt magen är en av Cuttlebugs bårder utstansat i glittercardstock från DCWV. Fjärilen är också stämplad på samma glittercardstock och sedan utklippt och monterad med 3D-kuddar på locket.

Min tanke med den sista burken var att man skulle kunna ha den på bröllop och dela ut till gästerna med risgryn i att kasta på brudparet. Gördeln runt magen är embossad med en embossingfolder från Cuttlebug och sedan dekorerad med Stickles Diamond på de embossade partierna. En vit satinrosett runt halsen. Texten på locket är utskriven med hjälp av datorn på vit cardstock och sedan dekorerad med Glossy Accents 3D-lack och en smal kant runtom med Stickles Diamond.

Det var otroligt roligt och inspirerande att få dekorera de här burkarna och de går att använda till en massa roliga saker:

 • Kärlek, kramar, pussar, vänskap på ”burk”
 • Spara den lilla locken från din nyfödda i burken och sätt den på en LO
 • Små kärleksmeddelanden som stoppas i burken och ges bort
 • Kryddor
 • Gå-borts-present med t ex brads eller öljetter till en scrappande kompis
 • Medicin
 • Smågodis
 • Förvaringslösning för dina smådekorationer
 • Gör ett hål i locket och använd som bandförvaring

Ja, ni ser det finns många användningsområden för dessa söta små burkar. Tipsa gärna om vad ni kan tänkas använda dem till.

Annonser

One Response to “Dekorerade miniburkar”

 1. johanna Says:

  ååå vilka fina!!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: